Tuulilasi

Onko VW:n huijauksien takana liian autoritäärinen ja vaativa johtamiskulttuuri?


Saksalainen Bild am Sonntag on uutisoinut, että että viimeisimpien hiilidioksipäästöhuijauksien takana ovat liian kovat tavoitteet, joihin insinöörit eivät ole pystyneet vastaamaan.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

Bild am Sonntag väittää VW:n sisäpiirilähteiden mukaan, että yhtiön insinöörit olisivat manipuloineet rengaspaineita ja sekoittaneet dieseliä moottoriöljyn joukkoon saadakseen kulutuslukemia alemmas testauksissa.

Lehden mukaan tämä manipulointi on alkanut vuonna 2013 ja on jatkunut aina vuoden 2015 kevääseen asti. Viime viikon tiistaina VW ilmoitti itse, että yhtiö oli ilmoittanut 800 000 myymänsä auton hiilidioksipäästöt alakanttiin.

Bild-lehden mukaan Martin Winterkorn asetti vuoden 2012 Geneven autonäyttelyssä tavoitteen, jonka mukaan yhtiön CO2-päästöjä pitäisi tiputtaa 30 prosentilla vuoteen 2015 mennessä. VW:n insinöörit eivät kehdanneet myöntää, että lukeman saavuttaminen voi olla todella vaikeaa.

Toistaiseksi VW ei ole kommentoinut Bildin väitteitä autoritäärisestä johtajuudesta, kertoo Automotive News Europe.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 9.11.2015