Onko Toyota laittamassa Supran lankulle - vai tuleeko siitä poikkeus?
Autot ja liikenne
Onko Toyota laittamassa Supran lankulle - vai tuleeko siitä poikkeus?
Toyota ilmoitti aiemmin tänä vuonna sähköistävänsä kaikki automallinsa vuoteen 2025 mennessä. Tuolloin uumoiltiin, että uudesta Suprasta olisi tulossa lataushybridiversio. Ei ole.
5Kommenttia
Julkaistu 4.9.2019
Tuulilasi

”Ei, sellaista ei ole tulossa. Komponentit vaikuttavat hybridiauton painoon niin paljon, että se vaikuttaa liiaksi auton suorituskykyyn”, Supran pääinsinööri Tetsuya Tada Motoring.comille.

”Lisäksi urheiluautoihin kuuluu polttomoottorin ääni ja tuoksu, mikä sopii Supralle. Ehkä joskus tulevaisuudessa asian voisi ottaa uudelleen esille, jos teknologia kehittyy ja komponentit kevenevät sekä pienenevät.”

Vaihtoehtoja on siis kaksi. Koska Toyota on luvannut sähköistä kaikki mallinsa 2025 mennessä, ei Supraa ehkä tulla silloin enää valmistamaan – tai sitten siitä tulee poikkeus.

Toyotalla on viisi vuotta aikaa päättää, mitä se tekee Supran kanssa, ehkä malli korvataan jollakin. Kuusi vuotta on toki pitkä aika ja teknologia saattaa hyvinkin kehittyä niin, että suorituskykyisyys säilyy. Silloin Suprastakin voisi tulla hybridi- tai täyssähköversio.

5 kommenttia