Tuulilasi

Onko tämä yllätysbrändi sittenkin tulevaisuuden sähköautokilpailun voittaja?

Onko tämä yllätysbrändi sittenkin tulevaisuuden sähköautokilpailun voittaja?
Deutsche Bankin analyytikko Edison Yu uskoo, että kiinalainen sähköautojen valmistaja NIO nousee tulevaisuudessa pitkällä tähtäimellä sähköautomarkkinoiden ykköseksi – kyllä, jopa ohi Teslan.
Julkaistu: 30.9.2020

Yu analysoi kollegoineen automarkkinoita. Vaikka NIO ei vielä herätä isoja tunteita, sen tulevaisuutta pidetään valoisana.

”Vielä toistaiseksi NIO ei nauti samanlaista uskottavuutta ja luottamusta kuin vaikkapa Tesla ja saksalaiset premium-brändit, ei edes Kiinassa. Näemme silti merkkejä siitä, että kuluttajat ovat alkaneet mieltää NIO:n yhä enemmän korkealaatuiseksi ja korkean teknologian brändiksi”, Yu sanoi Barrons.comin mukaan.

J.D. Power on tehnyt pitkään tutkimuksia uusien autojen vikatiheydestä. Siinä tutkitaan, kuinka paljon uusiin autoihin on tullut vikoja ensimmäisten käyttökuukausien aikana. NIO on pärjännyt vertailussa jopa hämmästyttävän hyvin ja kepittänyt vikatilastoissa jopa Teslan ja Geelyn.

”Ne, jotka NIO:n omistavat, ovat olleet siihen erittäin tyytyväisiä, jopa tyytyväisempiä kuin Mercedeksen ja BMW:n omistajat keskimäärin. Meillä on sellainen näkemys, että NIO:lla on mahdollisuus tulevaisuudessa ottaa todella merkittävä siivu premium-sähköautojen markkinoista, miksi ei jopa ykköspaikka”, Yu uskoo.

5 kommenttia