Tuulilasi

Onko tämä maailman pompöösein katumaasturi? – uusi Bentley Bentayga

Onko tämä maailman pompöösein katumaasturi? – uusi Bentley Bentayga
Bentley on julkistanut Frankfurtin autonäyttelyn alla ensimmäisen katumaasturinsa, Bentaygan. Brittimerkki kertoo, että auto on maailman hienostunein katumaasturi.
Teksti
Kuvat

Bentley ei säästele superlatiiveja puhuessaan uudesta katumaasturistaan. Se on nopein, tehokkain, ylellisin ja eksklusiivisin SUV maailmassa, jos heihin on uskominen. Luksus-SUVien kärkipaikkaa tähän asti on pitänyt Range Rover Vogue, mutta Bentayga voi tosissaan viedä kärkipaikan ennen Rolls Roycen katumaasturin saapumista.

Bentayga ei ole Bentleyn malliston kallein malli, sen paikan vie toistaiseksi Mulsanne. Briteissä Bentayga on hinnaltaan kuitenkin selvästi Range Roverin yläpuolella. Auto on myös varsin kookas, kokonaispituutta on 5,14 metriä ja akseliväliäkin on melkein kolme metriä.

Bentaygan pohjarakenteena käytetään VW-konsernin MLB-Evo-pohjalevyä, joka on tuttu mm. uusimmasta Audi Q7:sta. Nyt julkistetussa versiossa pellin alla lymyää kuusilitrainen W12, josta irtoaa 608 hevosvoimaa ja jykevät 900 Nm. Kiihdytys nollasta sataan sujuu 4,1 sekunnissa.

Auton sisällä materiaaleihin on panostettu isolla kädellä. Bentleyn tavoitteena oli luoda laadukkaampi ohjaamo kuin missään muussa katumaasturissa. Idea on, että jos jokin näyttää metallillta tai puulta, se on todella sitä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 9.9.2015
Kommentoi »