Tuulilasi

Onko Opel Ampera-e ensimmäinen massojen sähköauto?


Opel Ampera-e lupaa noin 400 kilometrin toimintamatkaa ja varsin kohtuullista hintaa. Ehtiikö Opel lyödä Teslan sen omassa pelissä?
Teksti Max Lange
Kuvat Opel

Opel on juuri julkistanut viralliset tekniset tiedot tulevasta Ampera-e täyssähköautostaan. Auton ilmoitettu 400 kilometrin toimintamatka lyö jauhot suuhun kaikille muille vastaavan hintaluokan sähköautoille. Opelin mukaan ero muihin kilpailijoihin peräti 30 prosenttia.

Tesla Model S ja Model X yltävät samaan toimintamatkaan, mutta niiden hintaluokka on aivan eri kuin Opelin. Tuleva Model 3 on suora kilpailija Ampera-e:lle, mutta sen lanseeraus tapahtuu aikaisintaan 2018. Ampera-e saapuu Eurooppaan jo keväällä 2017.

Ampera-e:n virallinen toimintamatka perustuu eurooppalaiseen mittaussykliin, joka ei anna todellista kuvaa käytännön toimintamatkasta. Opel tiedostaa tämän ja antaakin todelliseksi käytännöntoimintamatkaksi noin 300 kilometriä. Sekin on tuntuvasti enemmän kuin kilpailijoissa.

Ulkomitoiltaan Ampera-e on myös varsin kompakti, vain 4,17 metriä pitkä. Sisätiloissa ei silti ole tehty suurta kompromissia, koska sähköautoille suunniteltu pohjarakenne mahdollistaa ulkomittoihin nähden kookkaat sisätilat. Tavaratilan tilavuus on perusasennossaan on 381 litraa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 14.9.2016