Tuulilasi

Onko DSG-vaihteistojen luotettavuus parantunut?


Lukijaamme mietityttää Vokswagenin DSG-vaihteiston toiminta.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Juha Juntto

Kysy Ketoselta -palstallamme voit kysyä mitä vain autoista tai autoilusta, ja asiantuntijamme Tapio Ketonen vastaa.

Lukijan kysymys:

"Kuinka todennäköisenä pidätte, ettei DSG/S-Tronic vaihteistojen luotettavuus ole kohentunut parin vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna? Ovatko lukijoiden "valitukset" vähentyneet?

Mineraaliöljyjä synteettisten sijaan seitsenvaihteiseen ja ohjelmistopäivityksiä, mutta onkohan muita parannuksia tehty itse vaihteistoon? Itseäni kiinnostaa nimenomaan riskaabelimpi, kuivilla kytkimillä varustettu 7-nopeuksinen S-Tronic (uusi auto). Onko mekatroniikkayksikkö (vaihteiston) sisäinen vai ulkoinen (DSG-7)? Ostaisitteko itse tällä vaihteistolla varustetun uuden auton, jos aikoisitte ajaa sillä jopa 10 vuotta ja ajomäärä olisi 10 tuhatta vuodessa? Tuntuu siltä, ettei Suomen kuluttajansuojalakia näissä tapauksissa noudateta, jos esim. 6 vuotta vanhasta 1. omistajan autosta leviää laatikko, eikä maahantuoja osallistu kustannuksiin, edes osittain. Oletetaan lisäksi, että ajomäärä olisi 60 tuhatta ja huollot tehty ohjelman mukaisesti ja aina ajoissa.

Jos ostan uuden auton (kesärengasaikaan), kannattaako minun (rahallisesti) ostaa talvipyörät ja muut varusteet vasta jälkikäteen? Tällöin ne eivät nosta maksettavan autoveron määrää?

Olen seurannut tätä erinomaista foorumia monta vuotta, joten vanhoja asioita ei tarvitse kerrata, DSG-teemaan liittyen."

Ketonen vastaa:

"DSG:n kehityksestä on vaikea sanoa mitään, koska Volkswagen on jatkuvasti väittänyt, ettei vaihteistoissa ole mitään vikaa. Tähän linjaan ei tietenkään sovi tiedottaminen tehdyistä parannuksista ja muutoksista. Koska parannuksista ei ole kerrottu, on lähdettävä siitä, että laatu on edelleen sama kuin useampia vuosia sitten. Lukijoiden tänne tekemien valitusten määrä ei toimi indikaattorina, koska…"

Lue koko vastaus Kysy Ketoselta -palstalta ja jätä oma kysymyksesi kysymyslomakkeella.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 11.8.2014