Tuulilasi

Onko BMW menettämässä juurensa? – tulevaisuuden suunnitelmissa sähköautoja sekä itsestään ajavia autoja


BMW:n toimitusjohtaja Harald Krüger on linjannut baijerilaismerkin tulevaisuudensuunnitelmia. Siihen kuuluu sähköautoja, katumaastureita, luksusmalleja sekä itsestään ajavia autoja.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

Krüger on kertonut, että BMW:ltä tulee jatkossa uusia katumaasturimalleja sekä lisäversioita luksusmalleistaan, kuten 7-sarjasta. BMW ilmoitti myös, että merkki on tuomassa avomallisen Roadsterin i8:sta sekä parannellun version i3:sta, jonka akkukapasiteetti nousee 50 prosentilla nykyisestä.

Automotive News Europe kertoo, että BMW on ollut noin vuosikymmenen maailman johtava luksusautojen valmistaja, mutta Daimler on tullut viime aikoina todella lähelle. Jotta BMW saisi pitää ykköspaikkansa, on merkin linjattava uusi suuntansa.

Uusissa linjauksissa ei mainita mitään ”ajamisen ilosta”, tuosta BMW:n kuuluisasta iskulauseesta. Tulevaisuuden suunnitelmat keskittyvät siihen, että yritys pysyy tuottoisana myös tulevaisuudessakin, mutta ilmeisesti Münchenissä ollaan valmiita luopumaan perinteistä, ainakin osittain.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 17.3.2016