Tuulilasi

Onko Applella ja BMW:llä meneillään jotain sutinaa?


Reuters ja Manager Magazin ovat saaneet vihiä, että Applen johtoportaan väkeä on käynyt BMW:n Leipzigin tehtaalla katsomassa i3:n tuotantoa.
Kuvat BMW

Applen tiedetään suunnittelevan omaa autoansa ja palkanneen sitä varten autoalan insinöörejä töihin. Yhteistyö BMW:n kanssa on tosin uutta tietoa.

Kyseessä tuskin on diili, jossa BMW i3:n pohjalle valmistuu Applen auto, mutta jonkinlaisesta yhteistyöstä voi hyvinkin olla kyse. I3:n valmistusprosessi on voimakkaasta hiilikuidun käytöstä johtuen uudenlainen.

Apple on ilmeisesti kiinnostunut juuri tästä, toteavat Reutersin lähteet. He olivat erityisen vakuuttuneita BMW:n tavasta valmistaa i3:sta, joka ideologialtaan muistuttaa paljon Applen vastaavaa.

Apple on kiinnostunut tekemään sähköauton, ja BMW saattaa lisensoida osiaan tai patenttejaan Applelle. Omenamerkin on kuitenkin turhaa keksiä pyörää uudestaan. BMW saattaa myös olla kiinnostunut Applen osaamisesta erilaisten laitteiden käyttölogiikoissa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 3.8.2015