Image

Ongelle Lucy Liun kanssa


Kuvataide | Mäntän tämänvuotiset kuvataideviikot kuratoi taiteilija Anssi Kasitonni, joka nähtyään unen näyttelijä Lucy Liusta päätti tilata tältä teoksia Mänttään. Tämän lehden mennessä painoon oli vielä auki, saapuuko Liu itse Mänttään. Jos kyllä, Kasitonnilla on suunnitelma.
Kuvat Getty Images

 .

Mitä kertoisit Lucylle Suomesta?

”Lähdettäis sauvakävelemään ksylitolipurkat suussa, ja samalla kertoisin ilmaisesta kouluruoasta ja ylipäätään peruskoulun ylivertaisuudesta, äitiyspakkauksesta ja neuvolasta. Sen päälle saunaan ja illalliseksi kuhaa savustuspussissa. Tiskatut astiat kuivauskaappiin, ja sanoisin, että täällä ei tartte pelätä rosmoja eikä ilkiöitä, kun on ulospäin aukeevat ovet ja Abloyn lukot. Huikkaisin vielä, että jos on mitä vaan kysyttävää, niin tekstarilla tavoitat parhaiten. Sitten jättäisin hänet mökin rauhaan ja ajaisin häkäpönttöautollani auringonlaskemattomuuteen.”

Mitä haluaisit kysyä häneltä?

”Kysyisin, että oletko onnellinen noin niin kuin ylipäätään elämässäsi tällä hetkellä. Lisäksi kysyisin varmaan, että pystyisitkö esiintymään jossain roolissa karate-elokuvassani. Ja jos hän suostuisi, alkaisin äkkiä keksimään karate-elokuvaa.”

Mitä suomalaista taidetta näyttäisit hänelle?

”Varmaan jonkun ite-taiteilijan patsaspuisto olisi just hyvä. Ja sitten on se yksi Futuro-talo, joka on todella mielenkiintoisessa pihapiirissä.”

Onko vielä muita suunnitelmia?

”Eipä kait ihmeempää. Mato-ongelle voisin hänet viedä

Julkaistu: 6.6.2016