Tuulilasi

Omituinen riita – NFL-pelaajat protestoivat, sheriffi pisti Fordin boikottiin


Louisianan osavaltion sheriffintoimisto on päättänyt boikotoida Fordia, koska Ford asettui julkisesti tukemaan amerikkalaisen jalkapallon NFL:n pelaajia, jotka esittivät hiljaisia protestejaan ottelujen alla kansallislaulun soidessa.
Kuvat All Over Press

Sheriffi Julian Whittington kirjoitti kirjeen autontoimittajalleen Hixson Fordille, jossä hän ilmoitti, etteivät he tule enää ostamaan polisiautoja Fordilta.

”Ford on osa Yhdysvaltojen historiaa ja on aina seissyt maamme yhteisten arvojen takana. Mutta nämä viimeaikaiset tapahtumat ja NFL-pelaajien röyhkeä käytös Yhdysvaltain lippua ja armeijakuntaa kohtaan pakottaa minut tulemaan esiin ja tekemään valintoja”, Whittington kirjoitti.

Kohu alkoi jo viime vuonna, kun San Francisco 49ersin pelaaja Colin Kaepernick polvistui kansallislaulun soidessa protestoidakseen vähemmistöjen huonoa kohtelua maassa. Samanlaiset mielenilmaukset ovat jatkuneet. Presidentti Donald Trump on vaatinut seuroja erottamaan pelaajat, jotka eivät seiso kansallishymnin aikana.

NFL:n iso sponsori Ford ilmoitti tiedotteessaan kunnioittavansa yksilöiden vapautta ilmaista itseään.

”Kunnioitamme yksilövapautta, vaikka aina kaikkien arvot eivät yhtenäisiä olisikaan, juuri se tekee Amerikasta mahtavan”, Ford tiedotti.

”Emme tule ostamaan Fordeja niin kauan kuin yhtiö valitsee puolen, joka ei kunnioita niitä upeita miehiä ja naisia, jotka suojelevat ja palvelevat tätä hienoa maata”, sheriffi Whittington naulasi.

(Lähde: Automotive News)

Julkaistu: 13.10.2017