Oletko kuullut BlaBlaCarista?
Matkailu
Oletko kuullut BlaBlaCarista?
Kimppakyytisivustojen suosio on kasvanut nopeasti myös matkailijoiden keskuudessa. Mondo testasi BlaBlaCaria Ranskassa.
Julkaistu 10.11.2015
Mondo

Kimppakyytisivustojen suosio on kasvanut viime vuosina nopeasti. Paikallisten käyttäjien lisäksi niistä ovat innostuneet matkailijat, eikä ihme. BlaBlaCar-sivuston kautta varattu kyyti Marseillesta Montpellieriin maksaa kymmenisen euroa, vähemmän kuin juna.

Sivustoja on erilaisia, mutta nyt suosiotaan kasvattaa erityisesti BlaBlaCar. Se toimii vähän kuten majoituspalvelu Airbnb. BlaBlaCar ottaa välistä pienen palkkion, ja kuljettaja saa maksun, kun matka on tehty. Palvelulla on jo yli 20 miljoonaa käyttäjää 19 eri maassa. Ranskasta alkanut sivusto laajentui tänä vuonna Euroopasta Meksikoon ja Intiaan.

Paluumatkan Montpellieristä Marseilleen teen Sebastianin kanssa. Sebastianille tämä reissu on kymmenes kimppakyytikuljettajana.

Matkan jälkeen BlaBlaCar pyytää sekä matkustajia että kuljettajaa arvioimaan toisensa. Sebastian saa minulta viisi tähteä, vaikka oli ruuhkan takia myöhässä ja odotin paahtavassa auringossa McDonaldsin pihassa yli tunnin. Miksikö? Siksi, että hänen kyydissään tuntui kuin olisi ollut reissussa kavereiden kesken.

Kommentoi »