Tuulilasi

Ole sinäkin autonratissa viisaasti älytön


Äly- ja mobiililaitteiden käyttäminen ajamisen aikana on kasvava liikenneturvallisuutta vaarantava ongelma, joka koskettaa kaikkia tielläliikkujia.
Kuvat All Over Press

Asenteiden muuttaminen on vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Jokainen meistä voi näyttää esimerkkiä ja vaikuttaa asenneilmapiiriin.

”Aloitamme Pohjolan Liikenteellä Viisaasti älytön kampanjan, jonka tavoitteena on kiinnittää huomiota ammatti ja yksityisautoilijoiden ajon aikaiseen mobiililaitteiden käyttöön”, toimitusjohtaja Heikki Alanko kertoo.  

Viisaasti älytön on sosiaalisessa mediassa leviävä haastekampanja. Sen tavoite on rohkaista kaikkia tielläliikkujia tekemään sosiaalisessa mediassa julkinen lupaus olla käyttämättä äly- ja mobiililaitteita ajaessaan. Lupauksen voi tehdä omalla tyylillään ja valitsemaltaan sosiaalisen median tililtä käyttäen aihetunnistetta #viisaastiälytön. Kampanjaan osallistuneet voivat haastaa mukaan organisaatioita, kollegojaan ja ystäviään sosiaalisessa mediassa.

Pohjolan Liikenteen kampanjointia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa.

”Kyseessä on vakava asia, mutta tuomme sitä esiin positiivisella tavalla ja pilke silmäkulmassa, kuten kampanjaamme seuraamalla voi huomata”, Alanko vihjaa.

Julkaistu: 28.11.2017