Tuulilasi

Oho! – Skoda kaavailee jenkkimarkkinoiden valloittamista


VW-konserniin kuuluva tshekkiläinen Skoda punnitsee parhaillaan, että alkaako se myymään autojaan myös Yhdysvaltojen markkinoilla.
Teksti Max Lange

Automotive News Europelle puhunut tshekkimerkin edustaja on kertonut, että Skoda pohtii tällä hetkellä mahdollisia automarkkinoita, joissa Skoda ei vielä myy autojaan. Mitään päätöksiä asiasta ei ole tehty.

Skodalla on kuitenkin lukuisia patentteja Yhdysvaltojen patentti- ja tekijänoikeustoimistolla. Merkillä on mm. suojaus Octavialle, Superbille ja Yetille. Skodan tämänhetkiset päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Kiina, jossa Skoda on toiminut jo vuodesta 2007.

Automotive News Europelle puhuneet analyytikot eivät olleet täysin varmoja, pärjäisikö Skoda värittyneillä Yhdysvaltojen markkinoilla. VW-brändi on kärsinyt päästöskandaalin takia valtavat imagotappiot Yhdysvalloissa, joten Skodan avulla VW-konserni voisi yrittää uutta alkua rapakon toisella puolen.

Skodalla ei ole puolestaan mallistossaan autoja, jotka sopisivat erinomaisen hyvin Pohjois-Amerikkaan. Tshekkiläisten mallisto perustuu eurooppalaisten autonostajien makuun. Sen sijaan tulevalla isokokoisella Kodiaq-katumaasturilla voisi olla potentiaalia Pohjois-Amerikassa.

Knoppitietona lisättäköön, että 1950-luvulla Skoda möi neuvostoaikaista Feliciaansa lyhyen aikaa Pohjois-Amerikassa, mutta vetäytyi pois parin vuoden jälkeen huonojen myyntilukujen takia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 7.6.2016