Ohjaaja-käsikirjoittaja Petri Kotwican painajainen elokuvaksi
Kulttuuri
Ohjaaja-käsikirjoittaja Petri Kotwican painajainen elokuvaksi
Petri Kotwica joutui neljä vuotta sitten liikenneonnettomuuteen. Painajaiset toivat idean Henkesi edestä -elokuvaan.
Julkaistu 24.3.2015
Apu

Petri Kotwican Henkesi edestä -elokuva perustuu hänen omakohtaisen kokemuksen jälkipuintiin. Vuonna 2011 ohjaaja-käsikirjoittaja ajoi sadan kilometrin tuntivauhdissa ulos tieltä.

- En aiheuttanut vaurioita kenellekään, mutta onnettomuuden jälkeen aloin nähdä painajaisia. Niissä saan vasta reilusti onnettomuuden jälkeen tietää, että olen ajanut jonkin ihmisen yli. Unissa minulle soitettiin asiasta tai luin siitä lehdestä.

Kotwicalle jäi onnettomuudesta fyysisesti lähinnä jumituksia yläkehon lihaksiin.

- Puoli vuotta  ne olivat kipeät. Kunnioitus liikennettä kohtaan kasvoi. Ajokammoa ei jäänyt, mutta en menisi vastaamaan vaikka kännykkään ajaessani.

Onnettomuuden jälkeen Kotwica alkoi kirjoittaa aiheesta trilleriä. Käsikirjoitusprosessin aikana tarinasta karisi mustavalkoisuus pois ja elokuvasta tuli draamaelokuva. Henkesi edestä -elokuvassa Kiia (Laura Birn) ja Lauri (Eero Aho) ajavat yöllä kohti sairaalaa, sillä Kiian synnytys on alkanut etuajassa. Auto törmää johonkin. Lauri tarkistaa tilanteen ja kertoo, että ei nähnyt mitään. Kiia synnyttää lapsen ja ystävystyy sairaalassa Hannan (Mari Rantsila) kanssa. Hannan mies on jäänyt samalla seudulla auton alle, mutta auto on paennut paikalta. Kun totuus selviää, on pohdittava, onko anteeksiantaminen liian myöhäistä. 

Elokuvan ensi-ilta on 10.4

Kommentoi »