Tuulilasi

Ohhoh – Pösöltä todella tulinen hybridi 308 – ehkä tuotantoon

Peugeot on julkistanut todella suorituskykyisen 308 R HYbrid -mallin, jossa on 500 hevosvoimaa ja peräti 730 Nm vääntöä.
Kuvat Peugeot

Koska kyseessä on hybridi, on huomasta suorituskyvystä huolimatta auton kulutus saatu painettua 3 litraan sadalla kilometrillä. Hiilidioksipäästöissä tämä tarkoittaa 70 g/km.

Polttomoottorina 308 R HYbridissä on merkin tuttu 1,6-litrainen THP-moottori, josta on tosin revitty 270 hv. Polttomoottorin kaverina toimii lisäksi kaksi sähkömoottoria, jotka tuottavat kumpainenkin 115 hv.

Toinen sähkömoottorista toimii vaihteiston parina ja toinen on asennettu taka-akselille. 500 hevosvoimaa tämän kokoisessa autossa tarkoittaa myös melkoista suorituskykyä. Kiihdytys 0–100 km/h sujuu neljässä sekunnissa.

Monien muiden hybridien tapaan tarjolla on useita erilaisia ajotiloja. Race-moodissa kaikki tehot on käytössä. Road-moodissa vaihteistoon liitetty sähkömoottori jää pois, jolloin tehot jäävät 400 hevosvoimaan.

Käytössä on myös ZEV-moodi, jolloin käytössä ovat pelkät sähkömoottorit. Sähkömoottoreita käytetään myös auton hidastamiseen. Jarrutuksissa energiaa kerätään akkuihin.

Toistaiseksi 308 R HYbrid-autoja on rakennettu yksi testiauto. Mallin viemisestä rajattuun sarjatuotantoon päätetään myöhemmin tämän vuoden aikana. Tuotantomalli olisi todella iso juttu Peugeotille. Sormet ristiin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 16.4.2015
Kommentoi »