Tuulilasi

Odotettu Skoda Kodiaq sai hinnat – ei lähde alle kolmenkympin

1

Skodan odotettu isokokoinen katumaasturi Kodiaq on vihdoin saanut hinnat Suomen markkinoilla. Edullisin Kodiaq irtoaa 30 027 eurolla.
Teksti Max Lange
Kuvat Skoda

"Ennakkokiinnostus ŠKODA KODIAQ mallia kohtaan on ollut suurta, mutta silti ensimmäisen päivän myynti yllätti positiivisesti”, toteaa markkinointi ja tuotejohtaja Jussi Kostiainen Škodan maahantuonnista. Kodiaqin ensimmäisenä myyntipäivänä autoa myytiin yli 150 kappaletta.

Kodiaq on lanseerauksen yhteydessä merkin ensimmäinen seitsemänpaikkainen malli. Kolmannen istuinrivin lisääminen kustantaa kuitenkin 1 000 euroa. Jos autoon haluaa nelivedon, lisää se hintaa tuntuvasti. Edullisin bensiinikäyttöinen nelivetomalli starttaa 35 085 eurosta. Halvin diesel puolestaan on varustettu aina DSG:llä, minkä vuoksi sen hinta alkaa 36 274 eurosta.

Skoda on halunnut tehdä jo hinnat alkaen Active-mallista hyvin varustellun. Se sisältää mm. automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän jalankulkijatunnistuksella, kaksialueisen automaatti-ilmastoinnin, Swing-tietoviihdejärjestelmän 6,5" kosketusnäytöllä, pysäköintitutkan taakse ja vakionopeudensäätimen.

Kodiaq-malliston kallein versio on 2.0 TDI 190 4×4 Exclusive DSG Autom., jonka hinta kipuaa peräti 55 992 euroon. Malliston ylemmän pään malleilla Kodiaq pyrkii saamaan asiakkailta muilta premium-merkeiltä, varsinkin kilpailukykyisen varustelun turvin.

Ensimmäiset Kodiaq-mallit ovat nähtävillä Skoda-jälleenmyyjillä tammi-helmikuussa järjestettävällä Skoda Kodiaq Tour 2017 –kiertueella, ja uutuus lanseerataan Suomessa pian tämän jälkeen maalis-huhtikuun vaihteessa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 14.12.2016