Tuulilasi

Odotettu sähköautouutuus sai hinnat Norjassa – kalliimpi kuin Leaf ja i3


Opel on julkistanut nyt Norjan markkinoiden hinnat uudelle Ampera-e-sähköautolleen. Uutuus sijoittuu hinnaltaan Teslaa lukuun ottamatta sähköautojen yläpäähän.
Teksti Max Lange
Kuvat Opel

Opel Ampera-e on syystäkin ollut yksi markkinoiden odotetuimmista täyssähköautoista, sillä se on lupaillut kohtuullista hankinta hintaa ja selkeästi monia nykyisiä täyssähköautoja parempaa toimintamatkaa. Virallinen ilmoitettu lukema Opelin kohdalla on 500 km.

Harmittavasti Ampera-e ehtii Suomeen vasta vuonna 2018, sillä emme kuulu ainakaan vielä sähköautoilun kärkimaihin. Naapurimme Norja on kuitenkin Euroopan johtava sähköautomaa, joten he myös saavat ensimmäiset Ampera-e:t.

Opel Ampera-e:n hinnat starttaavat Norjassa 299 900 Norjan kruunusta, mikä on noin 33 500 euroa. Vuonomaassa Nissan Leaf kustantaa puolestaan noin 205 000 kruunua (22 700 €) ja BMW i3 267 500 kruunua (29 400 €). Jos Tesla Model S:ää ei siis oteta huomioon, on Ampera-a yksi markkinoiden kalliimmista sähköautoista.

Ampera-e:n lanseeraus aiotaan toteuttaa portaittain sen mukaan, missä maissa tuetaan sähköautojen hankintaa ja missä on paras latausasemaverkosta. Norjan jälkeen Ampera-e:n lanseerausmaat ovat Saksa, Ranska, Hollanti ja Sveitsi, kertoo Automotive News Europe.

Kun sähkö-Opelin valmistuskapasiteettia saadaan nostettua nykyisestä, tuodaan auto myös muille markkinoille, sanoo Opelin myyntijohtaja Christian Kuespert merkin tiedotteessa. Norjan hintoja ei kannata myöskään Opelin mukaan verrata suoraan muihin maihin, sillä Norja tukee sähköauton hankintaa usein eri tavoin.

Ampera-e:n valmistus tapahtuu Yhdysvalloissa Michiganissa, josta samalta tuotantolinjalta tulee myös amerikkalainen sisarmalli Chevrolet Bolt.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 15.12.2016