Tuulilasi

Octavia Scout sai konsernisisaren – VW Golf Alltrack

Octavia Scout sai konsernisisaren – VW Golf Alltrack
Volkswagen julkisti viikkoa ennen Pariisin autonäyttelyn alkua VW Golf Alltrackin. Merkki kertoo uutuusmallin täyttävän lokeron Golfin ja Tiguanin välistä.
Kuvat Skoda, VW

VW toi viime vuonna markkinoille Passat Alltrackin, joka on tavallista Passatia maastokelpoisempi versio. Auton maavaraa on korotettu, nelivedolla päästään hankalammassakin paikassa eteenpäin ja ulkopuolella on erinäisiä maastohenkisiä krumeluureja.

Samalla kaavalla on toteutettu myös Skoda Octavia Scout, joka on saanut täyttää tätä Golf-luokan niche-lokeroa yksin jo pidemmän aikaa. Kuinka ollakaan, uusin haastaja tulee saman konsernin sisältä.

Golf Alltrackin pohjana on Golf Variant. Uutuuden pohjassa on lisäsuojauksia, tuhdimmat lokasuojat, uudet alumiinivanteet sekä korotettu maavara verrattuna tavalliseen farkku-Golfiin. Saksalaismerkki ei vielä julkistanut sisäkuvia, mutta auton sisälle on odotettavissa joitakin auton henkeen sopivia yksityiskohtia.

Alltrack on saatavilla yhdellä bensiini- ja kolmella dieselmoottorivaihtoehdolla. 1,8-litraisessa TSI-moottorissa on 180 hevosvoimaa ja se tuottaa 280 Nm vääntöä, joka on käytössä jo 1 350 r/min alkaen. Bensiinimoottorin yhteydessä on vakiona DSG-vaihteisto.

Dieseleissä vaihtoehtoina ovat 1,6-litrainen ja 110-hevosvoimainen TDI, joka on mallin taloudellisin moottori. Tehokkaammat dieselit ovat eri tehoversioita samasta kaksilitraisesta turbodieselistä. Teholukemat ovat 150 hv ja 184 hv.

Golf Alltrackin hinnat asettunevat hieman Golf Variantin yläpuolelle. Myynti on alkamassa ensi vuoden keväällä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.  

Julkaistu: 25.9.2014
5 kommenttia