Tuulilasi

Octavia putosi toukokuussa myyntitilastojen valtaistuimeltaOctavia putosi toukokuussa myyntitilastojen valtaistuimelta

Toukokuussa VW Golf syrjäytti Skoda Octavian Suomen myydyimpänä autona, mutta vain niukasti. Toukokuun myydyin merkki oli Toyota, vaikka Volkswagen johtaa alkuvuoden tilastoja.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Anssi Kienanen, TL-kuva-arkisto

Toukokuussa rekisteröitiin 10 109 uutta henkilöautoa, mikä on 1,2 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Tällä vuosituhannella toukokuussa on rekisteröity keskimäärin 12 365 autoa. Vuoden alusta lukien henkilöautoja on rekisteröity 49 929 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna rekisteröintimäärä on 4,6 prosenttia plussalla.

Mallitilastoissa Octavia jäi niukasti kakkoseksi, sillä Golfia myyntiin vain kolme kappaletta enemmän. Kokonaismyyntitilastoja hallitsi puolestaan Toyota reilulla sadan auton erolla Volkswageniin. Koko alkuvuoden myydyimpänä merkkinä jatkaa VW, mutta vain niukasti ennen Toyotaa.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin toukokuussa 881 kappaletta, mikä on 7,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikaa. Tammi–toukokuussa pakettiautojen rekisteröintimäärä on kaksi prosenttia plussalla viime vuoteen verrattuna. Tänä vuonna on rekisteröity 4 468 uutta pakettiautoa.

Tarkemmat tiedot myyntitilastoista löytyvät Autoalan tiedotuskeskuksen sivuilta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 3.6.2014