Tuulilasi

Nyt voit laittaa autoosi värilliset ajovalot laillisesti


Kuljettajat voivat jatkossa piristää autonsa ulkonäköä lisäämällä väriä myös ajovaloihin.
Kuvat Philips

Philips ColorVision on ensimmäinen eurooppalaisen lainsäädännön mukainen värillinen ajovalopolttimo, joka on hyväksytty tieliikenteeseen.

Kuljettajilla on siis mahdollisuus tehdä autoistaan entistä yksilöllisempiä lisäämällä etuvaloihinsa häivähdyksen sinistä, vihreää, keltaista tai violettia.

Väritehoste ColorVision-polttimoissa on saatu aikaan uuden pinnoitetekniikan avulla, joka antaa etuvaloille värillisen ulkoasun. Polttimoista heijastuva valokeila on kuitenkin erittäin kirkkaan valkoinen, jolloin edessä oleva ajorata näkyy hyvin.

Philipsin mukaan ColorVision-ajovalopolttimot valaisevat tien tavallisia ajovaloja 60 prosenttia kirkkaammalla valkoisella valolla ja lisäävät näkyvyyttä jopa 25 metriä.

Kaikkien ColorVision-ajovalopolttimoiden mukana on sertifikaatti, jolla kuljettajat pystyvät todistamaan, että heidän käyttämänsä ajovalopolttimot ovat hyväksyttyjä.

"Olemme luoneet uuden mullistavan tuotteen, jossa käytetty teknologia mahdollistaa sekä parhaan mahdollisen valotehon että tilaisuuden erottua muista eri värivaihtoehdoilla", sanoo Philips Automotiven Suomen myyntipäällikkö Toni Tammi tiedotteessa.

"ColorVision ei anna kuljettajille ainoastaan mahdollisuutta päivittää autojensa ulkoasua, vaan he voivat tehdä sen puhtaalla omatunnolla tinkimättä ajoturvallisuudesta."

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 18.3.2014