Tuulilasi

Nyt on tyyliä – Pagani julkisti uuden Huayra Lampon


Italialainen superautojen valmistaja Pagani on julkistanut uuden Huayra Lamponsa. Auto on suunniteltu yhteistyössä Lapo Elkannin kanssa – jonka isoisä sattuu olemaan Fiatin entinen pääjohtaja Gianni Angelli.
Kuvat Pagani

Lamposta monelle tulee varmasti mieleen Lamborghini, mutta itse asiassa italiankielinen sana tarkoittaa salamaa. Säkenöivä nimi säkenöivälle autolle.

Mittatilaustyönä tehdyn auton punavalkoinen värimaailma on saanut inspiraationsa vuoden 1954 Fiat Turbinan konseptista. Hiilikuitukori on maalattu vanhan koulukunnan menetelmillä.

Ilmanottoaukot ovat selkeästi suuremmat kuin Huarya BC:n ”perusmallissa”, mutta siitä on myös lainattu toimivaksi havaittuja hiilikuituosia.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että auton koriin on ripoteltu pieniä Italian lippuja sinne tänne. Sisätiloista löytyy timanttitikattua ruskeaa nahkaa sekä pronssisia alumiiniupotuksia.

Koneeseen ei tule uutta, muttei tarvitsekaan. Normaalin Huaryan 6,0-litraisen Mercedes-AMG:n V12:n 740 hevosvoimaa ja 1000Nm vääntöä riittävät vallan mainiosti.

Julkaistu: 18.12.2017