Nyt työllistämään, yritykset!
Puheenaiheet
Nyt työllistämään, yritykset!
Pääkirjoitus: "Yritykset ovat saamassa hallituksen kehysriihen perusteella enemmän kuin niiden omistajat uskalsivat unelmoidakaan. "
9.4.2013
 |
Apu

Yritykset ovat saamassa hallituksen kehysriihen perusteella enemmän kuin niiden omistajat uskalsivat unelmoidakaan. Laskemalla yhteisöveron 20 prosenttiin Suomi pistää kilpailukyvyssä kampoihin naapurimaillemme Ruotsille (yhteisövero 22 prosenttia vuonna 2013) ja Virolle (21 prosenttia).

Luulisi maamme nyt muutenkin houkuttelevan ulkomaisia investoijia, sillä Suomi on yrityksille yksi maailman parhaista paikoista. Täällä on turvallista ja puhdasta, yhteiskunnan infrastruktuuri toimii, ja koulutettua työvoimaa on tarjolla.

Työn hinnan ei enää pitäisi olla investointien esteenä, sillä 3T-lehden tietojen mukaan Saksan tilastoviraston palkkakuluvertailussa teollisuustyön teettäminen Suomessa on halvempaa kuin Saksassa. Myös työn sivukulut ovat EU:n keskitasoa alemmat.

Jos yhteisöveron alennus ei luokaan uusia työpaikkoja, verotulot laskevat, velka kasvaa ja työttömyys lisääntyy.

Vastuulliselle omistajalle on kunnia-asia pitää huolta yrityksestään, kasvattaa sitä ja siirtää se entistä paremmassa kunnossa seuraavalle sukupolvelle. Yhtiötä ei pumpata kuiviin, vaan menestyksen hedelmiä käytetään uusiin investointeihin ja työpaikkojen luomiseen.

On myös yrityksiä, joiden ainoa tavoite on tuottaa omistajilleen mahdollisimman paljon pikavoittoja, ja joiden jakamat ylimitoitetut osingot vilahtavat pahimmassa tapauksessa veroparatiiseihin.

Kommentoi »