Tuulilasi

Nyt se on varmaa: Tänne Tesla rakentaa jättitehtaan

4

Tesla Motors aikoo rakentaa akkutehtaan Nevadaan, Yhdysvaltoihin.
Kuvat Tesla Motors

Virallinen tiedotustilaisuus asiasta on tarkoitus järjestää tänään torstaina, mutta sähköautovalmistajan edustaja vahvistaa paikkakuntavalinnan Jalopnikille.

Kalifornian kupeessa sijaitsevan osavaltion kilpailijoina olivat Arizona, New Mexico ja Texas, mutta ilmeisesti Nevada tarjosi parhaat tukiaiset tehtaan tuomiseksi osavaltioon.

Tesla on aiemmin kertonut, että tuotantolaitoksen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna ja tuotannon on määrä alkaa vuonna 2017.

Noin 6 500 työpaikkaa tarjoava tehdas toimittaa akut Tesla-autojen tuotantolinjalle Kaliforniaan.

Tesla aikoo sijoittaa tehtaaseen kaksi miljardia dollaria eli vajaat 1,5 miljardia euroa. Ennakkotietojen mukaan koko laitoksen toteutus maksaa 4-5 miljardia dollaria, joista loppuosan rahoittavat Teslan yhteistyökumppanit.

Panasonic sopi Teslan kanssa viime syksynä neljän vuoden mittaisen akkujen toimitussopimuksen, japanilaisyhtiö onkin mukana uuden tuotantolaitoksen toteutuksessa sijoittamalla 300 miljoonaa dollaria työkoneistoon.

Teslan arvion mukaan sähköautojen valmistusmäärät kasvavat niin rajusti, että uusi tehdas valmistaisi vuoteen 2020 mennessä akkuja 500 000 autolle vuodessa.

Päivitys 4.9. klo 13:34: Korjattu otsikon kirjoitusvirhe ja tehtaan arvioitu työntekijämäärä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 4.9.2014