Tuulilasi

Nyt se on tapahtunut – VW ohitti Toyotan maailman suurimpana

Nyt se on tapahtunut – VW ohitti Toyotan maailman suurimpana
Volkswagen Group on ohittanut vuoden ensimmäisen puoliskon aikana Toyotan maailman suurimpana autonvalmistajana myytyjen autojen määrässä.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

VW on tavoitteensa kanssa etuajassa, sillä saksalaisjätti oli asettanut Toyotan ohittamistavoitteen vasta kolmen vuoden päähän. Vuosi ei tosin ole ohi, ja Toyotalla on vielä mahdollisuus kiriä takaisin koko vuoden tilastoissa.

Alkuvuonna Toyota onnistui myymään 5 020 000 autoa ja VW puolestaan 5 040 000 autoa. Ero ei siis missään tapauksessa ole vielä merkittävä. Kummankin jättiläisen myynnit olivat kuitenkin laskusuuntaisia, kertoo Automotive News Europe.

VW on hyötynyt erityisesti markkinoiden kasvusta Euroopassa, jossa on meneillään paras jakso reilu viiteen vuoteen. Molemmat kärsivät kuitenkin Venäjän automarkkinoiden katastrofista ja myös Kiinan tämän hetkisestä takapakista.

Myytyjen autojen määrästä huolimatta tärkeämpää on autoista jäävät katteet. Tällä osa-alueella varsinkin VW:lla on ollut viime aikoina ongelmia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 28.7.2015
Kommentoi »