Tuulilasi

Nyt Saksaan autokaupoille – lähes uusia autoja saa yli 30 prosentin alennuksella!

1

Auto Motor und Sport uutisoi, että noin vuoden vanhoja käytettyjä autoja saa Saksasta alhaisen kysynnän vuoksi ennätyshalvalla.
Teksti Max Lange
Kuvat Kuvakaappaus / Mobile.de

Saksassa on olemassa termi noin vuoden vanhalle ja alle 30 000 kilometriä ajetulle käytetylle autolle. Niitä kutsutaan Jahreswageneiksi, ja ne ovat lähes uudenveroisia, mutta huomattavasti uuttaa vastaavaa halvempia.

Vähäisen kysynnän vuoksi nämä Jahreswagenitkin ovat nyt ennätyshalpoja. AMS:n pistokokeessa vain 5 300 km ajettu Opel Insignia maksoi 36 prosenttia vähemmän kuin vastaava uusi.

Pistokokeen mukaan alennus uuteen vastaavan oli esimerkiksi Mercedesin B-, C- ja E-sarjoissa, Audi A4:ssä, Peugeot 208:ssa ja Ford Focuksessa 31–35 prosentin välillä. Monissa muissa malleissa (Skoda Octavia & co.) alennukset liikkuivat karvan alle 30 prosentissa.

Jahreswageneita ostettaessa on tietenkin muistettava se seikka, että ne eivät ole aina varustettu toivemoottorilla tai värillä. Silti yleensä verrattuna Suomeen saksalaiset autot ovat hieman paremmin varusteltuja.

Suomen autoverotuksen takia Saksan ja Suomen välinen hintaero tasoittuu tietenkin, mutta parhaimmillaan luvassa voi olla tuhansien säästöt. Sitä suuremmat säästöt tulevat, mitä kalliimman luokan auto on kyseessä.

Kaivoimme esiin Mobile.de:stä löytyneen syyskuussa 2014 rekisteröidyn BMW 520d farmarin, jolla on ajettu 23 000 km. Auton hintapyyntö Saksassa on 34 000 euroa. Suomessa uusi vastaava maksaa varustelusta riippuen noin 54 000 euroa.

Autoveroa kyseiselle mallille kertyy Tullin tilastojen mukaan noin 12 000 euroa, joten kokonaissummaksi muodostuu arviolta 46 000 euroa. Tietenkin tähän tulevat päälle kaikki mahdolliset tuonti- ja rekisteröintikulut, mutta säästö on todella mahdollista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 7.8.2015