Tuulilasi

Nyt riitti normiautot!

1

Kylläpäs nuo nykyautot ovat tylsiä – eihän niitä erota edes toisistaan.
Kuvat Petri Mulari, A-lehtien kuva-arkisto

Tältä tilanne näyttää paikallisen marketin parkkipaikallla. Erilaisia rapaisia normilaatikoita vieri vieressä – vähintään joka kolmas tietysti farmari. Kyllä siinä alkaa Tauno Tasalakkiakin vähitellen ahdistaa!

Onneksi tähän tautiin on kehitetty vahva täsmälääke. Sitä on tarjolla Tuulilasin tuoreen numeron 14/2014 sivulta 10 alkaen Pariisin autonäyttelystä kertovan reportaasin muodossa.

Parillisina vuosina järjestettävä Pariisin näyttely on pieni kummajainen maailman autonäyttelyiden joukossa. Sitä pitää pystyssä lähinnä perinne, sillä autoteollisuusmaana Ranska on nykyään aika vaatimaton tekijä.

Varsinkin PSA on helisemässä, koska sen myynti on keskittynyt liikaa alati eriasteisessa taantumassa mönkivään Eurooppaan. Renault on vahvemmilla, koska Nissan antaa sille globaalia selkärankaa.

Tähän syksyyn osuu yhden ranskalaisen legendan merkkipäivä. Nyt puhun tietysti Citroën CX:stä, joka esiteltiin ensimmäisen kerran 40 vuotta sitten.

Ufon oloinen Citikka näyttää yhä modernilta. Katso vaikka kuvia tuoreen lehden sivuilla 38–42.

Kun ihailee Pariisin näyttelyn tämänvuotista antia, voi samalla yrittää veikata, mikä noista uutuuksista on klassikko 40 vuoden päästä.

Yhden pisteen vinkki: klassikon pitää näyttää hyvältä myös kuraisena.

Pääkirjoitus, Tuulilasi 14/2014.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 23.10.2014