Tuulilasi

Nyt lähtee harvinainen Ferrari parilla tonnilla!


Vaikka talvi on synkimmillään, alkaa automiehen rintaa pakottaa. Kevät lähestyy vääjäämättä ja autokuume lähtee jyrkkään nousuun viimeistään helmikuun alussa.
Kuvat Kuvakaappaus / Artcrucial

Helpotusta poltteeseen voi hakea kotikonnuilta, mutta jos särky jatkuu, kannattaa suunnata Pariisiin 6. helmikuuta. Tuolloin kaupungissa on käynnissä klassikkoautoihin keskittyvä jokavuotinen Retromobile-näyttely.

Tänä vuonna Retromobilen ympärillä käy aivan erityinen kuhina, sillä sen yhteydessä järjestetään ainutlaatuinen huutokauppa. Siinä on tarjolla 60 auton kokoelma, joka löytyi Niortista, Ranskan länsiosista viime vuoden lopulla. Kuolleen keräilijän jäljiltä maastosta jäi haaviin hyvin eksoottista tavaraa. Tällaisia merkkejä: Delahaye, Facel Vega, Bugatti ja niin edelleen.

Kokoelman kuuluisin auto on tähtinäyttelijä Alain Delonin entinen Ferrari 250 GT SWB California Spider vuodelta 1961. Tämän harvinaisen timantin hinnan arvioidaan asettuvan 9,5-12 miljoonan euron haarukkaan.

Eksoottisen myyntitapahtuman järjestää huutokauppahuone Arcturial. Erikoisen latolöytökokoelman lisäksi tarjolla on myös laihemmalle kukkarolle sopivia lämminverisiä. Miten olisi Lancia Thema 8.32 vuodelta 1987 parilla tonnilla? Auto tunnetaan Lancia Ferrarina – koska siinä käytetään Ferrarin moottoria.

Huutokaupan myyntiluettelo löytyy täältä

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 22.1.2015