Tuulilasi

Nyt ei ole säästelty naamassa meikkiä – Lexus päivitti sedaninsa rohkeasti


Lexus on julkistanut Pebble Beachissä Yhdysvalloissa GS-mallin faceliftin. Tavallisesta linjasta poiketen GS:n päivitys on melko rohkea.
Teksti Max Lange
Kuvat Lexus

Nykyinen GS esiteltiin vuonna 2011, ja on ollut tuotannossa kohta viisi vuotta. Lexus on uudistanut autojensa keulailmettä viime aikoina rohkeasti, eikä GS tee tästä linjasta poikkeusta. Lexukselta on myönnetty, että he haluavat tehdä autoja, jotka erottuvat visuaalisesti muista kilpailijoista – positiivisesti tai negatiivisesti.

Perusrakenteeltaan auto on kuitenkin sama kuin edeltäjässään. Muut visuaaliset uudistukset liittyvät pääosin uusiin ulko- ja sisäväreihin sekä pieniin muutoksiin sisustuksen yksityiskohdissa. Esimerkiksi auton sisällä oleva kello on saanut GPS-toiminnon, jonka avulla se säätää oikean aikavyöhykkeen.

GS:n teknisten uudistusten keskiössä on Toyotan uusi 2-litrainen turbomoottori, joka tuottaa 240 hevosvoimaa ja 350 Nm vääntöä. Moottori on paritettu kahdeksanportaisen automaattivaihteiston kanssa, joka välittää voiman takapyörille. Mallin tunnus on GS 200t.

Suomessa GS on ollut ainoastaan saatavilla hybridinä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 14.8.2015