Tuulilasi

Nürburgringin kierrosennätys meni odotetusti Ranskaan – katso kuvat ja video


Renault Megane RS275 Trophy-R on tehnyt etuvetoisten tuotantoautojen kierrosennätyksen Nürburgring Nordschleifella aikaan 7:54,36.
Kuvat Renault

Aika alittaa aiemmin tänä vuonna ennätyksen Renaultilta vieneen Seat Leon Cupran ajan noin neljällä sekunnilla. Uusi Megane alitti oman edellisen ennätyksensä peräti 10 sekunnilla.

RS 275 Trophy-R on todellinen ratatykki, sillä jopa sen auton takapenkit on jätetty pois paremman kierrosajan toivossa. Malli on myös harvinainen, koska Renault aikoo valmistaa maailmanlaajuisesti vain 250 kappaletta erikois-Meganea.

Autossa on kaksilitrainen turboahdettu nelisylinterinen moottori, joka tuottaa 275 hevosvoimaa. Trophy-R tuo tavalliseen RS275:een Akrapovicin pakoputkiston, Öhlinsin säädettävät iskunvaimentimet, Allevardin komposiittijouset ja Michelin Pilot Sport Cup 2 -renkaat.

Renault on pudottanut ennätysauton painoa 100 kilolla RS275:een verrattuna – Trophy-R painaa 1280 kiloa. Suurin painonsäästö on tapahtunut poistamalla takapenkit sekä muuttamalla etupenkit Recaron hiilikuitujakkaroiksi. Autossa ei myöskään ole ilmastointia, radiota tai multimedianäyttöä.

Renault julkaisi maaliskuussa #under8-kampanjan, jonka mukaan yrityksellä oli tavoitteena alittaa maaginen kahdeksan minuutin aika etuvetoisella tuotantoautolla Nordschleifella.

Nykyinen ennätys tehtiin 15. toukokuuta 2014. Ranskalainen merkki ei myönnä, että Seatin tekemä ennätys olisi mitenkään vaikuttanut heidän suunnitelmiinsa rataennätyksen rikkomisesta.

Katso alta video Renaultin kierrosennätyksestä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 16.6.2014