Apu

Avun pääkirjoitus: Nuoren yleistyvä huumemyönteisyys ei ole ennustamaton ilmiö – Huumeita saa tilattua vaikka sinne kuuluisaan Lintukotoon

Avun pääkirjoitus: Nuoren yleistyvä huumemyönteisyys ei ole ennustamaton ilmiö – Huumeita saa tilattua vaikka sinne kuuluisaan Lintukotoon
Sopii kysyä, mikä huume- ja viinavalistuksessa meni pieleen, kun nuoret saatiin suhtautumaan entistä nuivemmin laillisiin päihteisiin mutta entistä sallivammin laittomiin, kirjoittaa toimituspäällikkö Mikko Vienonen.
Julkaistu: 24.5.2021

Nuorten parissa työskentelevät poliisit kertovat Avun 21/2021 (s. 42) artikkelissa jotakin, joka saattaa hätkähdyttää iäkkäämpiä sukupolvia.

Nuoret suhtautuvat hyvin myönteisesti huumeisiin.

Juuri, kun vanhemmat ovat ehtineet ilahtua uutisista, joiden mukaan nuoriso käyttää yhä vähemmän alkoholia, heitä lyödään huumepussukalla päähän.

Mikään ennustamaton ilmiö nuorten yleistyvä huumemyönteisyys ei silti ole.

Huumeita saa nykyään tilattua helposti ja edullisesti milloin tahansa ja mihin tahansa, vaikka sinne kuuluisaan Lintukotoonkin.

Jo parikymmentä vuotta sitten monia Etelä-Suomen pikkukaupunkeja koetteli vakava huumeongelma, esimerkiksi Salossa kuoli yhden vuoden aikana peräti viisi henkilöä yliannokseen heroiinia. Silloin paljastui, että kaupungissa oli satamäärin suonensisäisten huumeiden käyttäjiä, monet heistä aivan tavallisia niin sanottujen hyvien perheiden nuoria.

On hyvä, että nuorisoa valistetaan päihteiden riskeistä. On hyvä, että poliisikin yrittää ohjata nuoria pois harhaan johtavilta teiltä.

Kaikesta huolimatta päihteiden torjunta on kuin yrittäisi tyhjentää järveä ämpärillä.

Siksi sopii kysyä, mikä huume- ja viinavalistuksessa meni pieleen, kun nuoret saatiin suhtautumaan entistä nuivemmin laillisiin päihteisiin mutta entistä sallivammin laittomiin.

Kommentoi »