Tuulilasi

Norjassa hurja sähköautobuumi - jo lähes puolet uusista autoista on täyssähköisiä

Norjassa hurja sähköautobuumi - jo lähes puolet uusista autoista on täyssähköisiä
Lähes puolet uusista myydyistä autoista Norjassa vuoden ensimmäisellä puoliskolla olivat täyssähköautoja. Norja vain vahvistaa asemaansa maailman johtavana sähköautomaana.

Myydyin auto Norjassa oli Teslan Model 3. Norjan antelias sähköautojen tukipolitiikka on nostanut Teslan lisäksi Nissanin ja BMW:n myyntiä, niillä kaikilla on mallistossaan täyssähköautoja. Sen sijaan sähköautottomien brändien kuten Fordin, Daimlerin ja Mercedeksen myynti on Norjassa laskussa. Niistä Ford ja Mercedes aikovat tuoda täyssähköauton Norjaan vuonna 2020.

Asukasmäärään suhteutettuna Norja on sähköautoilussa täysin omaa luokkaansa maailmassa. Maa aikoo kieltää polttomoottoriautojen myynnin jo vuonna 2025. Siksi jo nyt sähköauton ostava ja saa isot hyvitykset ja paljon muitakin etuja.

Uusien autojen myynnistä peräti 48,4 % oli vuoden alkupuoliskolla täyssähköisiä. Kun koko vuoden 2018 lukema oli 31,2 %, on kasvu ollut rajua.

Tesla oli alkuvuoden myydyin automerkki Norjassa. Kesäkuussa Tesloja myytiin peräti 3760 kappaletta, mikä oli 24,5 % kaikista myydyistä uusista autoista. Myyntitilaston ykkösenä keikkuu Model 3, Teslan Model S:n ja Model X:n myyntiluvut ovat hiukan hiipuneet.

Julkaistu: 3.7.2019
1 kommentti