"NoLo" Neziri runttasi pika-aitojen välieriin
Puheenaiheet
"NoLo" Neziri runttasi pika-aitojen välieriin
Suomalaisnaisten venymiset MM-yleisurheilussa jatkuvat. Nooralotta Neziri selviytyi täysin plörinäksi menneestä lähdöstään huolimatta 100 metrin aitojen välieriin.
Julkaistu 16.8.2013
Apu

Opintomatkalla on suomalaisessa (yleis)urheilussa paha kaiku, eikä aina syyttä. Nooralotta Nezirille, 20, Moskovan MM-kisojen voi kuitenkin sanoa olevan aidosti tarpeellinen kokemuksenkeruupaikka aikuisten arvokisamittelöissä.

Kovasta kisapäästään ja nousevasta kehityskäyrästään urheilupiireissä tunnettu aituri voi jo nyt sanoa ylittäneensä ainakin muiden, jos ei omia odotuksiaan.

Neziri selviytyi pika-aitojen välieriin viimeisenä aikavertailun turvin. Hän oli kovatasoisessa (muun muassa olympiavoittaja Sally Pearson) erässä seitsemäs ajalla 13,23.

Porilaisen ennätys on viime kuussa Sundsvallissa juostu 13,10, joka sivuaa myös SE-aikaa.

Alku tosin oli kaikkea muuta kuin lupaava. Nuori urheilija ei malttanut mieltään, vaan nykäisi lähtötelineissä liian aikaisin ja jäi sitten starttikiihdytyksessä muista useamman kymmenyksen.

- Kauhea lähtö, mutta ihanaa, että pääsen juoksemaan vielä uudestaan. Täällä ei välttämättä edes oma ennätys riitä finaaliin, mutta se on tavoitteena, ensin musertavan pettynyt ja välierätiedon saatuaan riemastunut Neziri kommentoi.

Aiemmin infossa Neziri letkautti medialle, että "kisoissa on tylsää vain yhdellä juoksulla ja maailmantähtien kanssa on mukava päästä radalle pörräämään".

Jokainen urheilija on toki yksilö - mutta pika-aidoissa ei ainakaan väistelevällä asenteella pärjää.

Kommentoi »