Tuulilasi

Nokkapokka jatkuu – automerkki myyntikieltoon Saksassa?


Saksan liikenneministeriö on pahimmassa tapauksessa uhannut estää FCA:n automallien myynnin Saksassa, jos se ei tottele nykyisiä päästömääräyksiä.
Teksti Max Lange

Fiatin omistava FCA ja Saksan viranomaiset eivät löydä tällä hetkellä yhteistä säveltä. FCA kieltää, että sen autojen päästöissä olisi epäselvyyksiä ja sanoo niiden olevan täysin sääntöjen mukaisia. Saksan viranomaisten mukaan malleissa saattaa olla jopa päästövilppiä.

Useissa Saksan liikenneministeriön tekemissä päästötestauksissa on tullut ilmi todisteita, että joissakin FCA:n malleissa päästöjen puhdistusjärjestelmät kytkeytyvät pois päältä 22 minuutin ajon jälkeen. Asiasta kertoo Automotive News Europe siteeraten Bild am Sonntagia.

Normaali päästötestimittaus kestää Bildin mukaan noin 20 minuuttia, jolloin mahdollinen vilppi päästötesteissä ei vielä tule esille.

Kovien lehtiväitteiden myötä FCA:n osake tippui peräti viisi prosenttia. Tällä hetkellä asiaan odotetaan sekä FCA:n että Italian viranomaisten reagointia. Saksan markkinat ovat tärkeät FCA:lle, sillä se on Italian jälkeen merkin toiseksi suurin markkina-alue Euroopassa, kertoo Automotive News Europe.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 24.5.2016