Tuulilasi

Nokian Renkaiden entisiä työntekijöitä epäillään tietovuodosta – rikosoikeudenkäynti käynnistyi tänään


Nokian Renkaiden entisiä työntekijöitä koskeva rikosoikeudenkäynti käynnistyi tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Käsittelyn odotetaan kestävän useita kuukausia.
Kuvat Nokian Renkaat

Asiassa vastaajina on kymmenen yksityishenkilöä ja neljä yritystä. Henkilöiden syytetään vieneen ja hyödyntäneen uudessa työssään kymmeniä tuhansia Nokian Renkaiden yrityssalaisuuksia sisältäneitä tallenteita liittyen mm. tehdasteknologiaan ja tuotekehitykseen.

Syyttäjä vaatii vastaajille ehdottomia ja ehdollisia vankeustuomioita, liiketoimintakieltoja, sakkoja, yhteisösakkoja ja rikosten tuottaman hyödyn menetyksiä. Nokian Renkaat vaatii vastaajilta vahingonkorvausta aiheutetusta vahingosta.

Aiemmin asiassa on tuomittu yksi henkilö tunnustamismenettelyn perusteella. Marraskuussa 2015 yksi henkilö tuomittiin liikesalaisuuksien toimittamisesta Black Donuts Engineeringille vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

- Olemme tyytyväisiä, että käsittely käräjäoikeudessa alkaa ja uskomme prosessin menevän asianmukaisesti. Kommentoimme asiaa tarkemmin vasta käräjäoikeuden päätöksen jälkeen, toteaa Nokian Renkaiden markkinointi- ja viestintäjohtaja Antti-Jussi Tähtinen.

10.1. klo 10:40: Otsikkoa korjattu

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 10.1.2017