Tuulilasi

Nokian Renkaat maailman vastuullisimpien yritysten joukkoon


Nokian Renkaat on valittu Dow Jonesin kestävän kehityksen DJSI World -indeksiin. Nokian Renkaiden 2017 arvioinnissa saama vastuullisuuden kokonaisarvio nousi edellisvuodesta merkittävästi, ja yhtiö sai lähes kaksi kertaa toimialansa keskiarvoa korkeammat pisteet.
Kuvat Nokian Renkaat

Nokian Renkaiden 78 pisteen tulos jäi vain yhden pisteen päähän koko maailmanlaajuisen toimialan parhaan yrityksen pisteistä.

“Henkilöstömme on tehnyt upeaa työtä yhtiömme vastuullisuuden kehittämisessä kaikilla osa-alueilla. Tahtotilamme toimia vastuullisuuden suunnannäyttäjänä rengasalalla todentuu niin turvallisissa ja ympäristöystävällisissä tuotteissamme kuin nyt myös siinä, että pääsimme DJSI Worldiin. Olemme ehdottomasti oikealla tiellä, ja näistä lähtökohdista meidän on hyvä jatkaa toimintamme parantamista”, summaa toimitusjohtaja Hille Korhonen.

Nokian Renkaat on tehnyt pitkäjänteistä työtä yritysvastuun kehittämisessä niin tuotteidensa, oman toimintansa kuin koko rengasalan saralla. Yhtiö onraportoinut vastuullisuudesta kansainvälisen GRI-ohjeiston mukaan vuodesta 2012. Nokian Renkaiden konkreettisiin, vuoteen 2020 tähtääviin vastuullisuustavoitteisiin on määritelty mm. merkittävä tuotteiden vierintävastuksen alentaminen, tuotannon C02-päästöjen vähentäminen 20 prosentilla sekä kaikkien luonnonkumiprosessoijien auditointi. Yhtiö aikoo jatkaa vastuullisuutensa kehittämistä kaikilla eri osa-alueilla.

Dow Jones Sustainability Index (DJSI) on sveitsiläisen RobecoSAMin tekemä suurten pörssiyritysten vuosittainen vastuullisuusarviointi, joka on sijoittajien keskuudessa erittäin arvostettu perusteellinen yritysvastuutason arviointi. RobecoSAM arvioi yritysten vastuullisuutta taloudellisten, sosiaalisten ja ympäristökriteerien näkökulmasta. Riippumaton kansainvälisen tahon tekemä arvio tarjoaa luotettavan kuvan yhtiöiden vastuullisuustyön tasosta eri sidosryhmille aina asiakkaista sijoittajiin ja henkilöstöön.

Vuonna 2017 RobecoSAM kutsui vastuullisuusarviointiin 47 eri maasta lähes 3 500 maailman suurinta pörssiyritystä. Paras kymmenen prosenttia arvioiduista yrityksistä nousi indeksiin eli arvioinnin mukaan maailman vastuullisimpien yritysten joukkoon. Suomesta DJSI World -indeksiin valittiin Nokian Renkaiden lisäksi kuusi yritystä. Autokomponenttien toimittajat -sektorilla Nokian Renkaat oli ainoa DJSI Worldiin valittu pohjoismainen yritys.

(Lähde: Nokian Renkaat)

Julkaistu: 11.9.2017