Tuulilasi

Nokian HERE-kartoille saattaa tulla myös muitakin omistajia


Nokialta HERE-karttapalvelut ostaneet Audi, BMW ja Daimler ovat valmiita kutsumaan myös muita autonvalmistajia uuteen yhteenliittymään.
Teksti Max Lange
Kuvat Nokia

Automotive News Europen lähteiden mukaan uusia yhteistyökumppaneita ei kuitenkaan otettaisi mukaan ennen kuin nykyinen kauppa saksalaisten ja Nokian välillä on saatu päätökseen vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä.

Nimeämättömät lähteet ovat vihjanneet, että mm. GM olisi kiinnostunut Heren osakkuudesta. Tällä tavalla halutaan myös kasvattaa HERE:n voimaa Googlen karttapalveluita vastaan.

Autot, jotka ovat varustettu HEREn kartoilla, keräävät jatkuvasti dataa ympäröivästä liikenteestä ja tiestöstä. Suurempi määrä autonvalmistajia toisi myös suuremman määrän dataa kerääviä autoja. Tästä on hyötyä esimerkiksi automatisoidun ajamisen kehittämiseen.

BMW:n edustaja on myös kertonut, että HERE aiotaan toistaiseksi pitää erillisenä kokonaisuutena, jolla on oma toimitusjohtaja. HERE tarjoaa myös jatkossa palveluita asiakkaille ja yrityksille, jotka eivät kuuluu nykyiseen saksalaisten autonvalmistajien yhteenliittymään.

Saa myös nähdä, miten HERE:n nykyiselle, tavallisille kuluttajille suunnatulle, karttasovellukselle tulee käymään tulevaisuudessa, ja pysyykö se edelleen ilmaisena.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 4.8.2015