Tuulilasi

Nokian autonvalmistajille myymä karttapalvelu HERE tuo uudet HD-pilvikartat autoihin

Audin, BMW:n ja Daimlerin äskettäin Nokialta ostama karttapalvelu HERE on julkistanut ensimmäisen uuden tuotteensa, HD Live Mapin.
Teksti Max Lange
Kuvat HERE

HEREn mukaan HD Live Map on maailman kehittynein pilvipohjainen karttapalvelu, joka on kaupallisesti saatavana ajoneuvoihin tällä hetkellä. Pilvipohjainen karttapalvelu on siis jo nyt tarjolla uusiin automalleihin Pohjois-Amerikassa sekä läntisessä Euroopassa.

Karttapalvelun ominaisuuksiin kuuluu kyky, jonka turvin auto voi nähdä jo mutkan tai kulman taakse etukäteen. Palvelu luo erittäin tarkan kuvan edellä kulkevasta reitistä ja tiestä sekä auttaa reaaliajassa auton omia tutkia ja sensoreita.

Karttapalvelun avut tulevat erityisesti esiin muuttuvan vakionopeussäätimen ja muuttuvien ajovalojen sekä erilaisten varoitusjärjestelmien toiminnassa. HEREn autotoiminnan varatoimitusjohtaja Floris van de Klashorst kertoo, että kuljettajien pitää tuntea, että he luottavat auton järjestelmiin joka tilanteessa.

Van de Klashorst uskoo, että HEREn kartat voivat auttaa kuljettajien ja auton järjestelmien välisen luoton löytämisessä. HD Live Map voi auttaa myös autonomista ajamista, sillä karttajärjestelmä voi antaa data sen hetkisistä olosuhteista, ruuhkista ja tietöistä. Palvelu antaa myös tietoa ihmisten käyttäytymisestä erilaisilla tieosuuksilla.

Sen lisäksi HD Live Map päivittää automaattisesti itseänsä pilven avulla. Se käyttää hyödyksi autojen erilaisia sensoreita oppiakseen lisää ympäristöstään reaaliajassa. Jos karttajärjestelmä huomaa, että tieosuudella oleva nopeusrajoitus on ristiriidassa karttadatan kanssa, muuttaa järjestelmä automaattisesti tietonsa. Seuraavalle järjestelmää käyttävälle autolle nopeusrajoitusdata on oikein.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 8.1.2016
Kommentoi »