Tuulilasi

Nissanin uutuusmaasturi Suomeen syyskuussa


Uudistuneen Nissan X-Trailin myynti alkaa Suomessa syyskuussa.
Kuvat Nissan

Mallin lähtöhinta on 31 890 euroa, ja se liittyy merkin crossover-perheeseen Qashqain, Juken ja Muranon rinnalle.

Renault-Nissan-allianssin uudelle yhteiselle CMF-alustalle (Common Module Family) rakennettu X-Trail seuraa edeltäjänsä jalanjälkiä.

Täysin uudistetun muotoilun taustalla on Nissanin pyrkimys tehdä uudesta X-Trailista C-SUV-luokan monipuolisin automalli. Ulkonäkö on uudistunut Nissanin viimeaikaisen muotokielen mukaisesti, ja malli mukailee Nissanin näkemystä modernista crossover-katumaasturista.

Diesel pellin alla

Uutuuden muotoilussa on uusia yksityiskohtia, kuten uudenlaiset ajovalot (LED-ajovalot ovat vakiona korkeamman varustelutason malleissa) ja huomiota herättävä LED-merkkikilpi, joka tekee autosta helposti tunnistettavan pimeällä. Lisäksi uudessa X-Trailissa on sähkötoiminen takaluukku ja avautuva panoraamakatto.

Voimanlähteenä on dCi 130 -moottori, ja malli on saatavana sekä etuvetona että nelivetona. Auto on myös varustettu Nissanin uudella Chassis Control -alustanhallintajärjestelmällä ja Safety Shield -järjestelmällä.

Pituutta X-Traililla on 4,64 metriä, leveyttä 1,82 metriä ja korkeutta 1,7 metriä, ja sen akseliväli on 2,70 metriä maavaran ollessa 21 senttiä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 12.5.2014