Tuulilasi

Nissanin Super Bowl -mainoksessa julkistettiin etuvetoinen LMP1-kilpa-auto


Nissan julkisti uuden GT-R LM NISMO LMP1-kilpa-auton näyttävällä tavalla, nimittäin Super Bowl -mainoksessaan.
Kuvat Nissan

Nissan on ennenkin nähty LeMansissa erikoisilla prototyyppiautoilla, kuten nuolen muotoisella ZEOD RC -sähköautolla. World Endurance Championshipin (WEC) sännöt muuttuivat viime vuonna, ja Nissan on tulkinnut niitä erittäin luovasti.

Nissan on päätynyt ratkaisuun, jolle ei hirveästi verrokkeja historiasta löydy. Etuvetoinen LMP1-auto on ensimmäinen laatuaan. Tosin etumoottorinen auto on viimeksi voittanut WEC-sarjan vuonna 1962, kertoo Autoexpress.

GT-R LM NISMO:ssa on 3,0-litrainen kaksoisahdettu V6, joka sijaitsee kuljettajan etupuolella. Etuvedon lisäksi etuakselilla sijaitsee myös kineettisen energian keruujärjestelmä. Uusi voimalinja on mahdollistanut myös auton painopisteen siirtämisen eteen. Tämä maksimoi pidon etupyörille.

Autolla on ajettu jo muutamia testejä marraskuusta lähtien, mutta auton kisadebyytti tapahtuu huhtikuussa Silverstonessa.

Viimeistään Nissan on nyt osoittanut, että etuvetotekniikalla on potentiaalia myös kilparadalla. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan auton suorituskykyä muihin kilpailijoihin nähden.

Katso Nissanin Super Bowl -mainos alta:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 2.2.2015