Tuulilasi

Nissanin pääjohtaja eroaa virastaan - taustalla hämärähommia

Nissanin pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Hiroto Saikawa jättää paikkansa viikon kuluttua. Operatiivinen johtaja Yasuhiro Yamauchi toimii hänen sijaisenaan sillä aikaa, kun Nissan etsii uuttaa pääjohtajaa.
Kuvat All Over Press

Uusi pääjohtaja olisi Automotive Newsin mukaan tarkoitus löytää lokakuun loppuun mennessä.

Yhtiön johtokunta oli huomannut sisäisissä selvityksissä, että 65-vuotias Saikawa olisi osakevakuutusjärjestelyjen avulla keplotellut itselleen jopa puoli miljoonaa dollaria lisää erorahaa. Tämä oli liikaa johtokunnalle, etenkin, kun entinen pääjohtaja Carlos Ghosn rypee hänkin edelleen talousrikossyytteidensä kuravedessä.

Saikawa toimi yhtä aikaa Ghosnin kanssa vuoden ajan pääjohtajana siirtymäkaudella, 2017 hän siirtyi yksin johtoon, mutta hänen aikakautensa on ollut täynnä skandaaleja. Ensimmäinen kriisi koettiin jo loppuvuodesta 2017, kun paljastui, että Nissan ei ollut tehnyt autojensa lopputarkastuksia kunnolla Japanin tehtaillaan. Tämä johti peräti 1,2 miljoonan auton takaisinkutsuun. Se tarkoitti lähes jokaista uutta henkilöautoa, mitä Japanissa oli myyty kolmen edellisen vuoden aikana.

Julkaistu: 9.9.2019
Kommentoi »