Tuulilasi

Nissanilta Leafin oheen uusi sähköautomalli, jota avittaa polttomoottoriNissanilta Leafin oheen uusi sähköautomalli, jota avittaa polttomoottori

Nissan on kertonut tuovansa markkinoille täysin uuden, toimintamatkaa pidentävällä polttomoottorilla varustetun sähköautomallin.
Teksti Max Lange
Kuvat Nissan

Japanilaismerkin julkistus on ehkä jopa hieman yllättävä, sillä vastaavanlaisia malleja ei ole tuotu aivan viime aikoina markkinoille samanlaisella rummutuksella kuin esimerkiksi täyssähköautoja tai pistokehybridejä.

Englanniksi tätä pientä polttomoottoria kutsutaan Range Extenderiksi. Se eroaa esimerkiksi pistokehybridistä niin, että auton mukana tuleva polttomoottori ei ole suoraan kytkettynä voimalinjaan, vaan se lataa ainoastaan auton akkuja.

Nissanin sähköautoista ja hybrideistä vastaava johtaja Yoshi Shimoida vahvisti asian australialaiselle Motoring-lehdelle. Samalla selvisi, että Nissan Leaf pysyy myös jatkossa ainoastaan täyssähköautona.

Motoring kysyi Shimoidalta, onko järjestelmä samanlainen kuin esimerkiksi BMW i3:ssa. Hän kertoi, että pääasiassa kyllä, mutta Nissan kutsuu järjestelmää sarjahybridiksi.

Uusi sähköautomalli julkistetaan vuonna 2016, ja esimerkiksi auton mallinimen julkistusta ei tarvitse odottaa kovin kauaa, lupaa Shimoida.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 15.12.2015