Tuulilasi

Nissanilta kovan luokan vahvistus Mitsubishille


Mitsubishi on nimennyt uudeksi R&D-johtajakseen Mitsuhiko Yamashitan, jolla on pitkä ja vaikuttava tausta Nissanilla.
Teksti Max Lange

Mitsubishin johtoportaan henkilöstönimitys on seurausta japanilaismerkin kulutuslukemaskandaalista. Aiemmin Mitsubishi ilmoitti, että sen toimitusjohtaja sekä R&D-pomo eroavat tehtävistään. Samaan aikaan on tullut tieto, että Nissan on ostanut ison siivun Mitsubishista.

Nissanin ja Mitsubishin välinen kauppa alkaa nyt konkretisoitua, kun kovan luokan johtaja vaihtaa tallia Nissanilta Mitsubishille. Yamashita vastasi Nissanilla tuote- ja teknologiakehityksestä vuosina 2005–2014. Tuona aikana Nissan on noussut yhdeksi maailman johtavista autonvalmistajista.

Mitsubishille siirtyvä Yamashita on mm. valvonut Nissanin sähköautojen kehitystyötä, jonka tuloksena syntyi Nissan Leaf, kertoo Automotive News Europe.

Yamashitan kädenjälki alkaa tosin näkyä vasta parin vuoden päästä, mutta tulevaisuudessa Mitsubishilta voi odottaa erittäin kilpailukykyisiä automalleja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 26.5.2016