Tuulilasi

Nissanille sähköauton ennätystilaus – "suurin yksityisen yrityksen tekemä"Nissanille sähköauton ennätystilaus – "suurin yksityisen yrityksen tekemä"

Autovuokraamo Avis on tilannut Tanskassa 400 uutta Nissan Leaf -sähköautoa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Nissan

Kyseessä on kaikkien aikojen suurin yksityisen yrityksen tekemä Leaf-tilaus.

Tanskan energiavirastolta saadun tuen ansiosta Leafin kuukausivuokraksi tulee 3 495 Tanskan kruunua (468 euroa) sisältäen kaikki kustannukset, joten kyseessä on Nissanin mukaan merkittävä edistysaskel sähköautoilun yleistämiseksi Tanskassa.

Ensimmäinen LEAF luovutettiin Avisille huhtikuun alussa.

Luovutustilaisuudessa oli paikalla myös Tanskan ilmasto-, energia- ja rakennusministeri Rasmus Helveg Petersen. Aviksen Leaf-hankinnan tukeminen on ensimmäinen neljästä suuresta projektista, joiden avulla Tanskan energiavirasto pyrkii lisäämään sähköautojen määrää Tanskassa.

Autonvuokrausmarkkinat uusiksi

Päästöttömien autojen markkinat ovat Tanskassa vielä lapsenkengissä, joten Aviksen tilaus kasvattaa sähköautojen myyntilukuja peräti 60 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Sekä Avis että Nissan odottavat, että kysyntä lisääntyy ja vuokrausmahdollisuus käynnistää sähköautojen merkittävän läpimurron Tanskassa.

"Tarjontamme laajentaminen sähköautoihin on merkittävä askel kohti vähäpäästöisempää tulevaisuutta niin autonvuokrausalalla kuin Tanskan liikenteessä yleisestikin", toteaa Aviksen Tanskan toimitusjohtaja Kasper Gjedsted tiedotteessa.

"Energiaviraston antaman tuen ansiosta voimme nyt vuokrata sähköautoja edullisemmin kuin muita autoja. "

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 8.4.2014