Tuulilasi

Nissan tekemässä uuden täyssähköisen SUV:n


Nissan on tekemässä täyssähköistä SUV:ia, josta tulee tietojen mukaan hinnaltaan vain puolet siitä, mitä Teslan täyssähköinen SUV Model X maksaa.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Nissan

Nissan on ollut erittäin suositulla Leafillaan jo pitkään merkittävä peluri sähköautomarkkinoilla. Sillä on kuitenkin ainoastaan yksi sähköauto mallistossaan. Clean Technican jutun mukaan Nissan on nyt tekemässä uutta täyssähköistä SUV:ia. Lehden ”luotettavien sisäpiirilähteiden” mukaan auton ajosäde yhdellä latauksella olisi noin 350 kilometriä. Se on selkeä parannus verrattuna Leafin noin 240 kilometrin ajosäteeseen.

Lähteen mukaan auton hinnaksi on tulossa ainoastaan 34 000 euroa, mikä on puolet esimerkiksi Teslan Model X:n hinnasta. Tosin Model X:n ajosäde on suurempi, noin 420 kilometriä.

Model X ei kuitenkaan ole luonteva kilpailija Nissanin tulevalle sähkö-SUV:lle, pikemminkin niitä ovat Kia Niro EV ja Hyundai Kona Electric.

Pienempiakkuisella Kona Electricillä voi ajaa yhdellä latauksella 312 kilometriä ja sen lähtöhinta on edullisempi kuin tulevan Nissanin. Isompiakkuisen Kona Electricin toimintamatka on peräti 482 km. Kia Niro EV tarjoaa akkupaketista riippuen 310 tai 480 kilometrin ajomatkan yhdellä latauksella.

Lehden mukaan uusi Nissanin sähkö-SUV on suunnilleen samankokoinen kuin Lexus RX ja sitä tullaan markkinoimaan premium-autona.

Todennäköisesti auto tulee perustumaan 2017 esiteltyyn IMx Kuro -konseptiautoon.

Päivitys 11.10.2018 klo 19.15: Hyundai Kona Electrecin toimintamatkatietoja päivitetty.

Julkaistu: 11.10.2018