Tuulilasi

Nissan siirsi puheenjohtajansa Carlos Ghosnin syrjään – ei silti erotettu vielä

Nissan siirsi puheenjohtajansa Carlos Ghosnin syrjään – ei silti erotettu vielä
Nissan Motorin johtokunta on päättänyt äänestyksessä siirtää talousrikoksista epäillyn johtajansa Carlos Ghosnin puheenjohtajan tehtävistään syrjään.
Julkaistu: 22.11.2018

Myös toinen epäilty, Greg Kelly, päätettiin vapauttaa tehtävästään johtokunnassa. Erottamiset astuvat voimaan välittömästi. Kumpaakaan ei silti vielä erotettu yhtiön operatiivisista johtotehtävistä, koska osa johtokunnan jäsenistä oli sitä mieltä, että on syytä odottaa virallista todistusaineistoa, kun tutkinta saadaan valmiiksi.

”Yhtiön sisäinen tutkinta Ghosnin ja Kellyn väärinkäytöksistä jatkuu”, Nissan tiedotti.

Ghosnin uskotaan pimittäneen tulojaan usean vuoden ajan ja käyttäneen yhtiön varoja omiin tarkoitusperiinsä. Japanilaismedioiden mukaan hän on jättänyt ilmoittamatta tulojaan noin 40 miljoonan euron edestä vuosina 2010-2014, mikä on vajaa puolet hänen kokonaistuloistaan.

”Tässä on kyse vedätyksestä, Carlos Ghosnin aika on ohi”, sanoi Sawakami Asset Managementin analyytikko Tatsuo Yoshida Reutersille.

Ghosnin panos Renault-Nissan-allianssin nousulle on ollut erittäin merkittävä, mikä nostaa synkkiä pilviä allianssin taivaalle. Ghosn on myös Renaultin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. Renaultin johtokunta on kertonut Nissanin johdolle, että sen ei pitäisi kiirehtiä vielä päätöksissään Ghosnin tulevaisuuden suhteen.

Kommentoi »