Tuulilasi

Nissan potkaisee maailman crossover-markkinoita – nyt tuli uusi Kicks

1


Nissan potkaisee maailman crossover-markkinoita – nyt tuli uusi Kicks

Nissan on julkistanut uuden globaalin crossoverinsa nimeltään Kicks. Auton päämarkkina-alue on Etelä-Amerikassa.
Teksti Max Lange

Nissan Kicks esiteltiin konseptiautona noin vuosi sitten, ja nyt esitelty tuotantoversio on säilyttänyt pääosin konseptin muodot. Auton keulassa on Nissanin nykytyylin mukainen V-Motion -maski. Auton muotoilu on modernia, muttei liian konservatiivista, vaikka auto on tarkoitettu hyvin erilaisille markkinoille.

Nissan kehuu Kicksin takatilojen olevan luokkansa kärkikastia. Kicksin pituus on noin kymmenisen senttiä nykyistä Jukea enemmän. Vielä ei ole varmaa, korvaako Kicks Nissanin mallistossa Juken.

Kicksin valmistus tapahtuu sekä Meksikossa että Rio de Janeirossa Brasiliassa, jonne auto saapuu myös ensimmäisenä. Nissanin mukaan Kicks lanseerataan 80 eri markkina-alueelle, joita japanilaismerkki ei ole vielä tarkemmin eritellyt.

Nissan Kicksin kilpailijoita ovat mm. Mazda CX-3, Toyota CH-R sekä Honda HR-V.

Kicksin saapumisesta Eurooppaan ei myöskään ole vielä varmuutta. Ulkomuotojensa perusteella auto voisi olla tervetullut lisä Nissanin eurooppalaiseen rosteriin. Pienten crossovereiden luokka on suuressa suosiossa myös kotimantereellamme.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 3.5.2016