Tuulilasi

Nissan-kuski joutui putkaan ladattuaan sähköautoaan julkisella paikalla


Saako matkapuhelimen ladata julkisella paikalla olevasta pistorasiasta? Entä sähköauton? Georgiassa, Yhdysvalloissa ei saa.

Tämän koki karulla tavalla amerikkalaismies, joka pidätettiin marraskuussa hänen ladattuaan sähköautoaan poikansa koululla, kertoo paikalliskanava 11 Alive.

Tapahtuman nähnyt poliisi ei puuttunut lataukseen paikanpäällä, mutta teki siitä ilmoituksen, jonka seurauksena virtaa ladannut perheenisä haettiin kotoaan ja pistettiin putkaan 15 tunniksi.

Hänet pidätettiin varkaudesta epäiltynä, saalinaan viiden sentin arvosta sähköä.

Paikallinen poliisipäällikkö perustelee pidätystä televisiokanavalle osavaltion lailla. Pidätetty isä puolestaan puolustelee tekoaan huomauttamalla, että oli koululla käymässä lauantaina eikä paikalla ollut ketään keneltä kysyä lupaa lataukselle.

Putkareissustaan huolimatta hän tuntuu haastattelussa suhtautuvan tapahtumasarjaan hyvällä asenteella ja välillä jopa naureskelee asialle. Joka tapauksessa esille nousee kysymys: saako sähköautoa ladata missä tahansa? Jos vieras haluaa ladata puhelintaan, niin harva sitä lähtee kieltämään.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 5.12.2013