Tuulilasi

Nissan Juke Nismo RS Suomeen

2

Nissan Juke -mallisto kasvaa uudella tehoversiolla. Nismo RS on moottoroitu 1,6-litraisella DIG-T-bensiinimoottorilla, josta otetaan etuvetoversiossa tehoa 218 hv (160 kW) ja vääntöä 280 Nm.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Nissan

Vaihteistona on kuusivaihteinen manuaalilaatikko. Juke Nismo RS on myynnissä myös nelivetoisena, jolloin teholukema on 214 hv (157 kW), ja vääntöä löytyy 250 Nm. Nelivetoinen RS on varustettu CVT-tyyppisellä Xtronic-automaattivaihteistolla.

Etuvetoisessa RS:ssä on mekaaninen tasauspyörästön lukko. Nelivetoversiossa on vakiona TVS-järjestelmä (Torque Vectoring System), jolla voimaa säädetään pyörien kesken.

RS:n ainoa varustetaso on nimeltään Techno Pack, joka sisältää mm. led-päiväajovalot, alcantaralla ja nahalla verhoillun ohjauspyörän, mokkanahkaiset etuistuimet sekä 18-tuumaiset pyörät. Lisävarustelistalta voi valita Recaron valmistamat sporttiset istuimet.

RS-versiota on muokattu kesympiin Jukeihin verrattuna myös mm. koria vahvistamalla sekä etujarrulevyjä suurentamalla. Takalevyt ovat jäähdytetyt.

Nissan Juke Nismo RS:n hinta etuvetoisena on 34 851 euroa. Nelivetoisena hinta on 40 642 euroa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin. 

Julkaistu: 19.3.2015