Nina Mikkonen: "Tilanne saattoi muuttua katastrofiksi tunnissa"
Puheenaiheet
Nina Mikkonen: "Tilanne saattoi muuttua katastrofiksi tunnissa"
Median monitoimimies Timo T.A Mikkonen kuoli pitkän ja raskaan taistelun jälkeen tammikuun alussa. – Timo nukkui pois syliini, vaimo Nina Mikkonen sanoo,
30.3.2017
 |
Apu

Kun Nina Mikkonen katsoo mennyttä aikaa taaksepäin, siellä näkyy paljon ahdistusta, kiirettä, stressiä, huolta ja murhetta. Aviomies Timo T. A. Mikkonen sinnitteli viisi vuotta vakavasti sairaana, ja miehensä omaishoitajana Nina kantoi harteillaan koko perheen hyvinvoinnin aina omaan uupumukseen asti.

– En silti edes miettinyt muita vaihtoehtoja. Kotona Timolle oli tutut äänet, kosketukset, tuttu päivärytmi ja ennen kaikkea hiljaisuutta, mikä sairaaloista usein puuttuu. Tosin usein tuntui siltä, kuin olisimme koko ajan kävelleet munankuorilla. Tilanne saattoi yhdessä tunnissa muuttua seesteisestä katastrofiksi, Nina Mikkonen muistelee.

Timon sairastamisen lisäksi elämä paiskoi muutenkin: lapsia kiusattiin koulussa ja Nina yritti myydä taloa, josta kaiken huipuksi löytyi vesivahinko. Ninan päälle kaatuivat myös miehen yrityksen asiat eikä perheellä ollut tuloja. Lopulta Nina joutui kohtaamaan omat jaksamisen rajat, mustaakin mustemmat ajatukset.

Apua ja tukea löytyi kuitenkin läheltä, koti saatiin myytyä ja asiat kuntoon. Vain kolme viikkoa uuteen kotiin muuttamisen jälkeen Timon voimat vihdoin loppuivat.

– Timon poisnukkuminen oli kuitenkin kaunis, rauhallinen, Nina muistelee.

Ikävä on edelleen kova ja suru kulkee mukana arjessa, mutta Nina on nyt alkanut rakentaa uutta elämää itselleen ja pojilleen.

Lue lisää Nina Mikkosesta Avusta 13/2017.

Kommentoi »