Apu

Nina Mikkonen: Sairastuin keskivaikeaan masennukseen


Nina Mikkonen menetti reilussa vuodessa puolisonsa, äitinsä ja isotätinsä.
Kuvat Jaakko Jaskari

Aurinkoinen Nina Mikkonen, 53, jaksoi kulkea perjantaina Savonlinnan oopperajuhlilla Olavinlinnan haastavilla käytävillä kepin kanssa, vaikka hän toipuu vielä lonkan tekonivelleikkauksesta.

- Minulla on vihdoin ja viimein uusi potka. Olen sairaslomalla ja pyrkinyt virkistämään itseäni, Mikkonen iloitsi Patarouva-oopperan kutsuvierastilaisuudessa.

Hän kertoi myös aloittavansa työt kokemusasiantuntijana.

- Pystyn puhumaan ihmisille siitä miten vaikeuksista voi selvitä - kun joutuu myrskyävälle merelle ilman pelastusrengasta.

Vaikeuksista Mikkosella on paljon omakohtaista kokemusta, sillä hän menetti lyhyen ajan sisällä rakkaansa puolisonsa Timon, äitinsä ja isotätinsä.

- Jouduin hautaamaan reilun vuoden sisällä kolme ihmistä. Kun äiti sairastui keuhkosyöpään, omaishoitajuuteni jatkui. Selvitä voi, kun on kaksi vaihtoehtoa joista toinen on se huonompi. Silloin täytyy vain olla kekseliäs ja uskoa siihen, että huominen on parempi.

Mikkonen myöntää, että vaikka hän on perusoptimistinen luonne, menetykset ottivat koville.

- Iski keskivaikea masennus ja kävin sitä hoitamassa terapiassa. Onneksi tulee päiviä, jolloin mielessä on iloisia asioita. Siitä tietää, että toipuminen on alkanut.

Julkaistu: 7.7.2018